Eurotrip06

Mikä reiliblogi?

Se on blogi, joka kertoo meidän kesän 2006 interrail-matkasta. Eräs hullu naputti kännykällä vähintään jokaisesta päivästä sen sivullisen juttua.

Kuinka kaikki alkoi?

Idea interrailille lähtemisestä oli muhinut mielissämme jo pitkään ja varsinainen päätös reilille lähtemisestä saatiinkin aikaan kohtalaisen hyvissä ajoin, vuoden 2004 lopulla. Matkaa siis suunniteltiin vähitellen melko pitkään.

Miksi reiliblogi?

Reiliblogi luotiin lähinnä jonkinlaiseksi päiväkirjaksi, sekä paikaksi välittää helposti kuulumisia takaisin Suomeen. Sivulle oli tarkoitus yrittää laittaa kuviakin matkan varrelta, mutta eihän sitä kukaan jaksanut alkaa säätämään niin pitkiä projekteja missään nettikuppiloissa.

Ketkäs sinne sitten lähtivät?

Tommi, Janne ja Antti. Partion kautta vuosikausia sitten tavanneita, ahkerasti metsässä epämukavissa oloissa aikaansa viettäneitä ystävyksiä. Kävely, trangia ja tavaroiden kantaminen mukana tuttua puuhaa, matkustaminen omatoimisesti ainakaan ulkomailla ei niinkään.

Minnes matka?

Länsireili. Alkuperäinen reittisuunnitelma oli melko summittainen, alku tosin ihan aikataulutettu Hampuriin asti. Ruotsin kautta Tanskan ja Saksan läpi Ranskaan Belgian kautta. Sieltä etelään pohjois-Espanjaan, Monacon kautta piipahtaen Italiaan ja sitten Saksaan Itävallan kautta. Hienossa zoomattavassa Google kartassa reitti tarkemmin.

Entäs budjetti?

Tonni sisältäen kortin, eli jotain 20e / päivä kitistelyä. Ilman telttaa ja trangiaa ois ollu melko puskissa pummimista, nyt selvittiin ihan sivistyneesti, ainakin pääosin… Euroja laskettiin tarkasti koko matka.