Matkalla jälleen

Matkan juna-asemalle piti olla yksinkertainen, ei vaihtoja eikä mitään säätämistä. Liput leimautuamme huomasimme olevamme väärällä asemalla. Onneksi metrolla saa matkustaa miten vain lystää kunhan vain pysyy tunneliston sisällä, joten piti vain keksiä reitti ja vaihtaa oikealla pysäkillä. Turhaa odottelua vaan tuli, ei sen kummempaa.

Aikomuksenamme oli matkustaa pitkin Ranskan länsilaitaa etelään ja sieltä sitten suunnistaa jotenkin välimeren rannalle. Ensisijainen kohteemme oli Bayonne, koska se ainakin kartalla vaikutti sopivan pieneltä ja sopivan eteläiseltä. Asemalla sanottiin että konduktööreiltä laiturilta saisi tietää onko junassa tilaa. Bayonneen ei ilmeisesti ollut, joten kysyimme pääsisikö eri asemalle samalla junalla, eri henkilöltä tietenkin. Kukaan ei oikein puhunut englantia, onneksi eräs matkustaja tuli avuksi ja kertoi ettei makuupaikka maksanut 20e, vaan vapaita paikkoja oli vaunussa 20, eivätkä ne maksaisi mitään. Niinpä kiiruhdimme sinne. Konduktööreja ei reililiput paljoa tuntuneet kiinnostavan, katsoi vaan että kas semmoinen ja jatkoi matkaa.

Tarbesin keskustassa
Tarbesin keskustassa

Kohtuullisten yöunien jälkeen, aikatauluun merkityn saapumisajan mentyä, huomasimme että olemme Pau:ssa, eikä Pau ole reitillä Bayonneen, vaan sisämaassa. Ajeltiin sitten niin pitkälle kuin päästiin, päädyttiin Tarbes nimiseen kaupunkiin. Aika keskellä Ranskan ja Espanjan rajaa, ja oikeastaan paremmin reitin varrella kuin Bayonne. Täältä jatketaan sitten Toulouseen kunhan on syöty ja löydetty oikea juna. Ollaan muuten taas plussan puolella budjetissa, saatetaan jopa syödä jotain valmista tänään.

« Pariisin neljäs Vähän seikkailumpaa »