28. päivä, Ruotsin junaan

Aamulla liikenne pihalla ja ihmisten liikkuminen alkoivat herätellä meitä. Lidlin pakaste pitsan jälkeen lähdimme rinkat selässä kauppaan ja tuttuun puistoon tekemään eväsleipiä pitkälle matkalle Hampurista Tukholmaan. Todettiin myös että furrykarkoitteet toimivat, epämääräinen setä lähti heti kun tictacit pääsi suuhun asti. Matkalla käveltiin tyynesti ohi bofferikaupan ja käytiin vielä Subwaystä leivät ja syötiin ne joen rannalla.

Kolmen maissa sitten lähdettiin pitkälle matkalle, ensin viisi tuntia, osa lautalla, Kööpenhaminaan, sieltä Malmöhön puolessa tunnissa ja lopulta Tukholmaan aamu seitsemäksi.

Ensimmäinen väli oli melko epäonnistunut, onnistuttiin menemään tupakkaosastoon ja kaikki muut oli täynnä. Sitten vielä piti maksaa viitonen jokaisen paikkamaksua tai jotain, yleensäkin niissä junissa missä on menty rajan yli ollut maksuja.

Juna lastattiin taas laivaan ja tällä kertaa käytiin katsomassa menoa tax freessäkin. Oli taas ruotsin laivan ja tavallisen autolautan välimuoto, kansi oli huono kun ei päässyt keulaan eikä perään eikä edes nähnyt kumpaankaan. Kööpenhaminan ja Malmön väli oli paikallisjuna joka kulki pitkää siltaa pitkin, täyttä oli ja seisottiin vauvanvaunujen joukossa. Ruotsin yöjunaa odotellessa keksittiin nostaa varalta kruunuja ettei käy köpelösti jos taas haluavat rahaa matkalla. Vessat oli kiinni ja kioski yllättäen ylihintainen.

Itse junaan kun oltiin menossa ja käveltiin keulaa kohti katsomaan josko siellä olisi parempia vaunuja, viittoi konduktööri meidät luokseen ja sanoi heti kun alettiin selittämään että on interrail lippu, että viimeiseen vaunuun. Löydettiin hyvät paikat eikä kukaan halunnut tulla edes Göteborgissa niille, joten saatiin ihan rauhassa matkustaa.

« 27. päivä, Hampuriin 29. päivä, Tukholma »