21. päivä, matka Itävaltaan

Aamulla heräsimme ajoissa kahdeksalta, check-out olisi yhdeltätoista. Pakkaaminen sujui tavalliseen tapaan ja ehdittiin ilmaiseen paluukyytiinkin hyvin.

Maisemaa Venetsiasta
Maisemaa Venetsiasta

Tarkoitus oli istuskella päivä puistossa ja kierrellä Venetsiaa yksin tai kaksin jos vielä jaksaa loppujen vahtiessa rinkkoja. Ensimmäisen vahtivuoron otin minä jotta saisin kirjoitettua päiväkirjan taas ajantasalle, pojat lähtivät ostamaan lippuja ja kauppaan. Juna lähtisi 20.44 ja kello oli vasta kaksitoista, joten ajasta ei ollut puutetta. Lippujen ostaminen sujui kivuttomasti ja limppareita ja vesiä löytyi jotain 7.5 litraa.

Tylsä päivä Venetsiassa otos VI
Tylsä päivä Venetsiassa otos VI

Muut jäi lukemaan ja minä lähdin etsimään jos löytäisin jotain hyvää tai kivaa. Pitkän lenkin jälkeen löysin itseni kartalta ja suunnistin takaisin tyhjin käsin. Palloilla leikkimisen lomassa käytiin ostamassa tulisella peperonilla ja kinkulla varustettu pizza.

Kunhan kello alkoi lähestyä lähtöhetkeä, huomattiin että melkein kaikki juomat oli juotu, ja lähimpään kauppaan (tai ainoaan mikä oltiin löydetty) oli reilun kilometrin matka. Siirrettiin rinkat asemalle, jätettiin Antti vahdiksi ja kiiruhdettiin kauppaan. Matkalla huomattiin että joka paikka oli keräilemässä tavaroitaan ja sulkemassa oviaan. Kaupan lähellä nähtiin että oven edessä oli lauma kiireisen ja hätäisen näköisiä ihmisiä ja myyjä oli ovella puhumassa jollekin. Sulkemisaika oli 20.30 ja vasta kymmenen minuutin päästä. Lopulta myyjä päästi ihmiset sisään kehottaen pitämään kiirettä. Käytännössä juostiin läpi kaappaillen asioita, löytyi kilo jotain yksinkertaisia keksejä 85 sentillä ja kaikkea muuta.

Asemalle ehdittiin ajoissa, juna oli laiturissa joten etsittiin omat varatut paikat, olivat normaalissa, tyhjässä kuuden hengen hytissä. Kattovalon katkaisija vaikutti vain pieneen merkkivaloon, mutta oli vielä valoisaa niin arveltiin että sen ei pidäkään toimia muuten. Toisella asemalla tuli joku äijä ison laukkukasan kanssa sen näköisenä että nyt lähti hyvät yöunet, siis että on matkalla pääteasemalle ja vie meiltä tilaa. Onneksi lähti melkein heti, ennen konduktöörin tuloa, joka tapahtui juuri kun Antti meni vessaan. Penkit sai vedettyä koko kopin kokoiseksi sängyksi ensivaikutelmasta huolimatta, eikä muita näkynyt, joten junauniksi loistavat unet olivat luvassa, harmi vain että kohdeasemamme Salzburg oli aikataulussa kello 4.10. Yhdeltä itävaltalainen konduktööri yllätti meidät uudella lippujentarkastuksella ja saatiin pitkästä aikaa leima lippuun oikealle kohdalle. Juna oli aikataulussaan myös lopussa ja muutenkin mielyttävin matka pitkään aikaan.

Salzburgin asemalla oli kylmää (20 astetta) ja paljon backpackereitä. Osa nukkui penkeillä ja osa vähän paremmilla parisängyn kokoisilla korokkeilla. Paikkojen aukeamiseen oli vielä reilusti aikaa joten yritettiin jatkaa unia. Pieni uneton vaeltelu paljasti että ensimmäinen sopiva juna Zell am Seehen lähtisi 6.04. Siihen asti oli vain odottamista, taas.

« 20. päivä, Venetsia 22. päivä, Zell am See »