Pariisin toinen

Heräiltiin yhdeksältä ja syötiin leipää, varattiin huone vielä kahdeksi yöksi, nyt sitten tutustutaan Pariisiin seuraavat kolme päivää. Pienen pähkäilyn jälkeen päätimme kävellä asemalle selvittämään saisiko jotain kulkuneuvokorttia halvalla. Tuntui löytyvän vaan 28e arvoinen City Pass, yksittäinen lippu taas oli 1.4e, joten päätimme kävellä suurimmaksi osaksi ja välillä matkustaa kertalipuilla.

Sacré Coeur
Sacré Coeur

Ensimmäiseksi lähdimme läheiselle Le Sacré Coeurille takaisin ja piipahtaa ihan ylhäällä asti. Puolessa välissä selvisi että ilma on sumuinen eikä kovin kauas näy. Ihan kivat maisemat silti. Itse kirkkoon ei menty kun yliaddiktiivinen mehumme ei mahtunut reppuun, eikä sitä saanut viedä sisälle. Ja onhan noita muitakin kirkkoja vielä katseltavana.

Moulin Rouge
Moulin Rouge

Alas laskeuduttuamme suuntasimme Boulevard de Clichyä pitkin kohti Moulin Rougea. Kadun molemmat puolet olivat täynnä monen korttelin matkalta pelkästään sex shoppeja, ja lehtikioskitkin mainostivat alan lehtiä. Moulin Rouge oli vähän pienempi ja yleisemmällä paikalla kuin olin odottanut. Eteenpäin mentäessä kauppavalikoima normalisoitui hiljalleen ja päätettiin suunnata kohti riemukaarta. Matkalla poikettiin puistossa ihmettelemässä valkopaitaisen ja sinihousuisen koululaislauman pyörimistä puistossa.

Lapsia puistossa
Lapsia puistossa
Arc de Triumph
Arc de Triumph

Riemukaari oli valtava ja keskellä valtavaa risteystä jossa autot puikkelehtivat sekasorron omaisessa jatkuvassa virrassa. Itse kaarelle meni onneksi oma tunnelinsa. Ylös olisi päässyt ainakin maksamalla, päätettiin jatkaa eteenpäin ja ihmetellä Pariisia yläilmoista seuraavan kerran Eiffel-tornista huomenaamulla. Kaarelta lähdimme kohti keskustaa pitkin Champs Elyseetä. Käytiin Disneyn lelukaupassa, vähän yli meidän budjetin jälleen kerran. Piipahdettiin myös Peugeotin konseptiautoja esittelevässä liikkeessä, melko outoja viritelmiä nekin.

Nyt istuskellaan puistossa ja mietitään että mitä ihmettä varten noita poliiseja on noin valtavasti tuolla lähellä seisoskelemassa pakettiautojensa vieressä. Eri suuntaan ollaan menossa onneksi. Tänään kävellään puistoa pitkin ja suunnataan takaisin hotellille. Huomenna heti aamusta jonottamaan torniin pääsyä sitten.

Matkan aikana on tullut pysähdyttyä usein kuolaamaan vaikka millaisten konditorioiden eteen. Harmi vaan ettei budjetti veny. Belgiassakin marketin leivonnaisallas oli mielettömän herkullisen näköinen. Siellä oli muuten myös vastaleivotut leivät kokonaisina hyllyssä, ja leivänpaloittelukone käytettävissä käytävällä.

« Pariisin ensimmäinen Toisen Pariisin loppu »