Pariisin ensimmäinen

Halvimmat liput Pariisiin maksoivat kuulemma 11e. Marseilleen olisi päässyt kolmella eurolla, mutta ei ne ihan vielä välimerelle asti haluttu ja kuitenkin olisi jotain joutunut maksamaan päästäkseen Marseillesta Pariisiin, ja silloinkin olisi ollut perillä joskus yöllä, jolloin ei löytäisi enää hostelleja. Päädyimme siis syömään kaikki säästömme.

Juna oli todella nopea, 1h 25min, eikä matkan aikana pysähdytty kertaakaan. Perillä Pariisissa oli taas suunta vähän hukassa.

Pariisin katukuvaa
Pariisin katukuvaa

Infopisteen vihdoin löydyttyä saimme hostelleista listan sekä kartan. Harmi vain että katuja riittää ja kaupungilla on kokoa sen verran ettei kaikkia katuja tietenkään voi painaa turistikarttaan. Ja vaikka katu jolla hostelli sijaitsee olisikin kartassa, sen löytäminen on melkoista arpapeliä kartan koon takia. Pienen tutkimisen jälkeen saimme hostellien läheltä löytyvät metroasemat selville ja ympyröityä kartalta. Päätimme suunnistaa kohti lähintä vaihtoehtoa.

Sacré Bleu! Sehän on Sacré Coeur!
Sacré Bleu! Sehän on Sacré Coeur!

Village Hostel oli täynnä, joten päätimme nousta läheisen Le Sacre Couer -kirkon (tai vastaavan) puistoon soittelemaan muihin hostelleihin, josko niissä olisi vapaata sopivaan hintaan. Kesken matkaa pari afrikkalaista yllätti meidät, nyt on sitten jotkut ihmeen parin euron narurannesysteemit kaikilla, osaapahan jatkossa vältellä enemmän vastaavia hiippareitä.

Hostellit kertoivat olevansa täynnä, joten päätimme etsiä nettikahvilan jotta löytäisimme lisää hostelleja jotka voisivat kertoa olevansa täynnä. Kaikki muut löytämämme paikat olivat jo kiinni, yksi tummemman puoleisen perheen pyörittämä oli vielä auki. Siinä missä Kajaanissa maahanmuuttajat pitävät kebab paikkoja, tuntuvat heidän etelämmäs jääneet sukulaisensa pitävän myös netti/kaukopuheluliikkeitä.

Lopulta yhdestä paikasta vastattiin että on kolmelle huone ja yhteishintaan 60e, oikein omalla suihkulla kuulemma. Oikein kävelymatkan päässä, joten päätimme lähteä tarkistamaan. Matkalla nähtiin pari pummia nokosilla ihan vaan jalkakäytävällä, ja yksi herra virittämässä pahvista sermiä itselleen suojaksi. Noh, aina me voidaan onneksi hypätä junaan ja nukkua siellä jos ei muuten onnistu…

Lihapullia valmistellessa
Lihapullia valmistellessa

Puhelimessa saadut tiedot osoittautuivat oikeiksi ja nyt sitä ollaan Liberty Hotel -nimisessä paikassa kolmen hengen huoneessa. Huomenna varmaankin jatketaan varausta, kun on oikein oma suihku ja dubattu telkkari. Keittomahdollisuutta vaan ei ole, piti tehdä muusi pöydällä avonaisen ikkunan edessä. Onneksi on kaasutrangia niin ei sotke, eikä mitään palohälyttimiäkään näy. Huomenna pitää sitten kierrellä paikkoja ahkerasti ilman rinkkaa.

« Brysselin ilta Pariisin toinen »