Brysseliin saapuminen

Ensin näytti siltä että vaikka penkit olivatkin huonot nukkumiseen, olisi se suurinpiirtein mahdollista, jalkatilaa hyvin ja aikaakin viitisen tuntia. Sitten oven ulkopuolelle ilmestyi mies valtavan matkalaukun kanssa etsivän näköisenä. Pyöri hetken ja tuli sisään. Siinä meni sekin vähäinen tila mitä yhden henkilön puuttuminen olisi antanut.

Kesken matkaa juna pysähtyi noin tunniksi ja vaunusta päästeltiin paineita ja muutenkin kolistiin. Kuultiin konduktöörin puhuvan jotain teknisestä viasta. Sitten sitä oltiinkin myöhässä aikataulusta epämääräinen ajanjakso, muutenhan tuolla ei olisi väliä vaan kun ei tiedä milloin lähteä junasta kunnolla.

Lasitaloja toinen toisen perään
Lasitaloja toinen toisen perään

Tuli asema jossa luki jotain Brysselmäistä, kamat mukaan ja ulos. Ovet ei meinaa aueta millään, Tommi meinaa jäädä junaan, kummallisen tyhjää täällä asemalla, portaissa on lukko, lipussa lukee “bryssel - mi” ja seinällä “bryssel - north”, ehkä ne ovet olikin siksi niin hankalat ettei tänne pitänytkään jäädä. Noh, eipä tuolla niin väliä, kun tuolta kauempaa pääsee pois.

Nyt pitäis taas jotenkin saada uuden kaupungin jostain reunasta kiinni, löytää vaikka nettikahvila. Täälläkin on vessaportsareita…

« Hampurissa vaeltelua Brysselin ilta »