To 3.9

Lupatoimistossa oli mukavan lämmin kylmän yön jälkeen. Reittiä mietitään kauan ja hartaasti kun ei oikein ole selvää vaellusta vaativaa kohdetta kuten Yosemiten Half Dome. Lopulta päädytään Mallard Lake - Old Faithfull - Firepit River - Fairy Falls lenkkiin. Keskelle kyllä tulee turistikeskittymä rikkomaan luonnonrauhaa ja karhuvaaraa. Katsotaan luontoon lähtijöille tarkoitettu video joka kertoo miten leiri pystytetään karhuturvallisesti ja kuinka ruuanlaittovaatteissa ei saa nukkua.

Käytetään turistipalveluita hyväksi ja syödään kallis ja - ainakin casinoihin verrattuna - heikko buffet. Hoksataan vielä ettei meillä ole kunnollista köyttä rinkkojen puuhun nostamiseen. Yritetään etsiä kaupoista, mutta löydetään vain karkkia. Lähimpään puistonsisäiseen retkeilytarvikeliikkeeseen olisi lähes sadan mailin lenkki, joten päädytään luottamaan Villen ohueen pyykkinaruun.

Parkkipaikalta kävellään tiensivua maili polun varsinaiseen alkuun että saadaan auto loppua lähemmäs. Maisemat ovat melko suomalaisia, polun vierus näyttää lähinnä yli-istutetulta hakkuuaukolta jossa on kelopuita paljon. 1988 sattuneen metsäpalon jälkiä siis. Keskuksen tietojen mukaan sitä oli sammuttamassa 25000 palomiestä jotka olivat saapuneet paikalle aina Alaskaa ja Havajia myöten. Lopulta vasta lumisade oli saanut sen sammumaan. Löytyi sieltä villejä vattuja kallion kielekkeeltä, matalissa puskissa vähän parempia kuin kasvatetut vaan on noita parempiakin syönyt.

Leiripaikka oli pienen järven rannalla, ilmeisesti yksi merkattu paikka on yhdelle teltalle tarkoitettu, ei sinne enempää olisi mahtunut. Teltan paikka oli sadan metrin päässä rinkoista. Uimaan mennessä Ville löysi tukin ja sillä sitten leikittiin melko kylmässä vedessä hetkonen. Ruokaa tehdessä huomattiin ettei meillä ole minkäänlaista purkinavaajaa tai muutakaan toimessa auttavaa kalua. Onneksi pääruoka oli pussissa, nuudeleita. Pieni väkivalta metallista telttapaikan merkkiä vasten luovutti kuitenkin lopulta suurimman osan tonnikalasta syötäväksi. Reppujen riuku oli pultattu kettingin avulla neljään metriin. Ensin ajateltiin kiivetä sinne, vaan puut osoittautuivat pihkaisiksi. Hinattiin sitten ohuen hamppuköyden avulla tavarat paikalleen, ensin nostamalla pohjasta ja loput matkasta kepin avulla.

Korttia pelailtiin kunhan oltiin kaikki iltatoimet saatu tehtyä. Pimeän tultua kömmin yksin telttaan kun muut halusivat nukkua pihalla. En minä sitä nyt turhaan raahaa, ja melko kylmä oli edellinen yö ollut.

« Ke 2.9 Pe 4.9 Toinen vaelluspäivä »