Ti 1.9

Saadaan takuumaksu takaisin kun ei hajotettukaan paikkoja. Antavat vieläpä jättää auton parkkipaikalle kaupunkikierroksen ajaksi. Kävellään muka keskustaan eikä löydetä mitään kiinnostavaa. Ohikulkijan vinkin avulla hypätään - keskustan alueella ilmaiseen - junaan ja ajellaan sillä jonkun korttelin päähän. Vähän ihmettelyä lisää ja löydettiin paikan juna-aseman näköinen takalaita. Itse ostari oli oikeastaan kauppa-aukio.

Elina löysi vihdoin monta viikkoa etsimänsä jalkahoidon, harmi vain ettei aiemmin jotta Eskokin olisi päässyt mukaan. Villen kanssa yritettiin etsiä elektroniikkaa myyvää kauppaa muttei löydetty kunnollista, jonkun pelikaupan myyjä kaiveli kauempana olevan kaupan osoitteen. Lähdettiin sinne kunhan Elina vihdoin pääsi pois.

Syömässä käydään Villen työkaverin suosittamassa meksikolaisravintolassa nimeltä Red Iguana. Ei ollut turha suositus.

Kauppa löytyy mutta eri nimellä, edellinen kuulemma oli mennyt konkurssiin kuten valtaosa alueen muistakin tietokonekaupoista. Ville ostaa ulkoisen kiintolevyn että saa varmuuskopion kuvista. Sitten jatkettaan matkaa kohti Yellowstonea.

Mutkaista mutta pinnoitettua vuoret ylittävää tietä ajellessa vastaan virtaava joki näyttää koko ajan virtaavan vastamäkeen. Villen pitää ihan pysähtyä seisoskelemaan ja ihmettelemään. Lopulta päädytään siihen että edellinen jyrkempi nousu ja vinossa kasvavat, aurinkoon päin nojaavat pusikot luovat kyseisen silmänkääntötempun. Tietyön stopmerkin pitäjä pysäyttää meidät vaikka ollaan letkan viimeisenä. Ehditään jo miettiä että olipa taas reilua, mutta se vain haluaakin meidän vievän lipun toisen pään pysäyttäjälle. Jälkikäteen muistettaan että meillähän on kattoluukkukin…. Bear Lakella käydään kysymässä Yosemiten ensimmäiseltä yöltä tutusta, liian kalliin KOA-ketjun paikalliselta edustajalta että onko täällä muita teltta-alueita, semmoisia jotka on järven rannalla. Joku muukin varmaan käynyt kysymässä kun piirretyn kartan vetäisee esiin.

Päädytään sitten kuitenkin aivan eri paikkaan lopulta, kuten tavallista. Paikassa ensimmäisenä huomio kiinnittää Loch Nessin hirviön näköinen lautta - lasikuidusta askarreltu - ja sitten huomataan että siinä on teltta-aluekin. Ainoat asiakkaat kun koulut alkaneet. Illalla Villen levyä testailtiin, vessassa, sieltä kun sai sähköä.

« Ma 31.8 Ke 2.9 »