Ma 31.8

5.15 ylös liian kuumasta teltasta ja peti pikapakettiin jotta ehditään Archesiin aamuksi, eikä paistuta aavikolle. Perillä aurinko nousee puuroa keitellessä. Kaksi karavaanarimummoa tulee juomaan aamukahvinsa samaan pöytään. Kuulemma toisen naapuri on suomalainen ja joku kaveri skotti niin ovat suunnitelleet käyvänsä molemmissa paikoissa ensi kesänä.

Käydään kävelemässä reilun kymmenen kilometrin mittainen lenkki. Valitaan polku joka varoittelee olevansa alkukantainen, joudutaan astumaan korkeiden kivien yli ja kaikkea. Kaaria näkyy jos jonkinlaisia, otetaan pöljiä kuvia. Paikka muodostuu kapeista ja korkeista kallioista joita kulkee samaan suuntaan harvemmin ja tiheämmin. Välistä yritetään oikoa niitä pitkin mutta päädytään aina liian jyrkälle ja korkealle reunalle. Itse polun jälkeen käydään vielä katsomassa Delicate Arch, joka on se kaikista kuvatuin näistä.

Ajo Salt Lakeen on pitkä. Matkalla yritetään pysähtyä syömään jossain kaupunkissa, mutta kun kolmaskin ruokapaikka on kiinni pysyvästi lähdetään jatkamaan matkaa. Hiljalleen alkaa taivas harmaantumaan ja vienoinen savunhaju leijumaan autoon. Kaupassa pysähtyessä löytyy kakkutiski, $8 kappale ihan normaalin kokoisesta kakusta. Mukaan lähtee yksi suklainen Elinan menneiden syntymäpäivien toimiessa tekosyynä. Ostoskärryjen kasaaja kertoo savun syyksi kahdenkymmenen mailin päässä vuorilla riehuvan metsäpalon.

Maasto Salt Lake Cityyn mennessä on varsin tylsää viimeaikaisiin verrattuna. Hostelli löytyy, maksaa $67. Mutta koska netti ei toimi eli Visalla ei voi maksaa tarvitaan $100 takuumaksu käteisenä. Läheisen huoltoaseman pankkiautomaatti ratkaisee ongelman. Ilta istutaan sisällä kun vierasnetti lähtee toimimaan. Mutta mikkipeli ei.

« Su 30.8 Ti 1.9 »