Su 30.8

Herättiin vaikeasti 7:30. Hintaan sisältynyt lämmin aamupala piti paahtaa itse, jotain rinkeleitä ja muffinsseja, otettiin reilusti. Tyhjennettiin vielä autosta kaikki tavarat huoneeseen jotta voidaan imuroida se. Oveen laitettiin ‘Do Not Disturb’ lappu ettei siivoaja saa sydänkohtausta.

Eskon matka kanssamme päätyi, jätettiin ACEn majoituksen nurkille. Nyt tarvitaan joko Eskoksi ristittävä liftari tai iso pahvilevy ja hattu…

Pienen etsinnän jälkeen löydettiin itsepalvelu autopesu ja sen takaa kolikoilla toimiva imuri. Ja pian auto olikin puhdas sekä sisä- että ulkopuolelta. Hostellilla lastattiin tavarat takaisin autoon. Jostain syystä niitä ei vaikuttanut olevan yhtään vähempää kuin Eskon kanssa… Syötiin vielä varalta uusi ilmainen aamupala ja lähdettiin kohti Archesin kansallispuistoa ja Monument Valleytä. Ajeltiin vähän mutkan kautta kun etsittiin kuvauksellista Route 66 kylttiä. Hyvää kylttiä ei löytynyt, jonkinlainen keskeltä moottoritien ramppia kylläkin. Elina pistettiin ajamaan ja suunnattiin kohti Monument Valleytä.

Länkkäreistä tuttuja kivimuodostelmia ja punaista aavikkoa näkyi turistikeskuksen terassilta hienosti. Keskelle ajamaankin olisi päässyt ilman lisämaksua, mutta jätettiin tällä kertaa se väliin kun autokin oli niin puhdas. Kiertoajelu avolava-auton lavalle rakennetussa lavassa istuen olisi maksanut vain $50 hengeltä, sekin jäi väliin.

Ville ajeli eteenpäin kohti Moabia ja bongasi tienlaidalta sen kauan puhutun liftarin. Alkuperäisasukkaalta näyttävä melko hiljainen kaveri oli odottanut pari tuntia kyytiä melko lämpimässä auringossa. Oli matkalla Moabiin veljensä luota. Saatiin vinkkejä paikoista joihin ei kuitenkaan lopulta menty, kuten tyypillistä.

Yöpaikaksi valittiin Lazy Lizard, Joonaksen ja liftarin suositusten perusteella. Omalaatuinen, hieman rempallaan jokapaikasta, omalaatuisia ihmisiä. Päädyttiin telttapaikkaan vaikka oli todella lämmin. Takapihan nurkkahan se vain oli ja toisessa nurkassa oli hieman pitempään telttaillut mies paloittelemassa lihaa. Ville kyseli että mitä on tulossa, mies kertoi että kuivalihaa, kestää vain vuorokauden kun on niin kuumaa ja kuivaa. Ja me nukutaan teltassa…

Paikan ilmoitustaululta oli jossain vaiheessa ehtinyt tarttua Archesiin kyytiä haluavan numero ja pian senkin kanssa oli sovittu tapaaminen.

Syömässä käytiin paikallisessa pihvipaikassa, Golden Stakessa. Paluumatkalla käytiin vielä etsimässä offroadin ajopaikkaa että saisi otettua kuvia, mutta ei löydetty koko reittiä. Palattiin teltalle ja tavattiin kyytiä kaivannut, mutta aikataulut eivät lopulta sopineetkaan yhteen.

« La 29.8 Ma 31.8 »