Yosemite ylös

Ylös neljältä, kamat kasaan salamana, ei edes aamupalaa. Perillä kun oltiin niin Ville yllättäen hyppäsi kuskin paikalta pois keskellä pysäköintikieltoaluetta ja juoksi jonoon. Minä sitten parkkeerasin auton oikealle paikalle ennen kuin otettiin leivät mukaan ja mentiin jonoon. Lopullinen aika oli varttia vaille kuusi, edellä vain yksi espanjalainen joka sai 11 lupaa eilen ja halusi saman verran lisää. Takana, kuulemma minuuteista kiinni, oli poika jonka tarkoituksena oli kaverinsa kanssa vaeltaa Mount Whitneyn kautta Los Angelesiin noin 280 mailin päähän ja vielä ehtiä lentokoneeseen seuraavaan sunnuntaihin mennessä.

Wilderness Center aukeaa, ranger kertoo koko jonolle säännöt metsässä liikkumiseen kuin eka luokkalaisille, “Kuka tietää miten metsässä kakitaan”. Saadaankin lupa jo täksi päiväksi, huominen olisi täynnä.

Tarkoituksena on siis käydä Half Domella. Ensin vaeltaa Little Yosemite Valleyhyn, olla yötä teltassa, aamulla kivuta huipulle ja vielä kävellä takaisin autolle.

Valmisteleminen kestää, syödään spagettia puiston Food Courtissa (huoh…) ja pakataan rinkkoja. Lopuksi vielä erotellaan autosta pois kaikki karhuja kiinnostava, kuten ruoat, pesuaineet ja muut haisevat asiat.

Melonit karhulaatikkoon muhimaan laitettuamme, noin kolmen aikaan, suuntasimme kulkumme kohti 1200 metrin mittaista ja 7.6 km pituista nousua leiriin, mukana enimmäkseen vettä. Kuumahan siinä helteessä tuki jotain 35 asteen taisi olla ja aurinko porotti. Turisteja tietenkin joka paikka täynnä, tosin sitä vähemmän mitä kauemmas päästiin.

Perillä oltiin ja saatiin teltta pystyyn juuri ennen kuin aurinko alkoi laskea. Kylmä vuorijoki oli onneksi vieressä niin ei aivan hikisenä täytynyt telttaan mennä. Syötiin Wallmartista ostettua purkkispagettia (nappisuoritus edeltävän ruoan valinnassa taas). Tulitikkuja ei tietenkään ollut kenelläkään niin jouduttiin lainaamaan naapureiden.

Nukkumassa oltiin taas ajoissa kun pihalla oli niin pimeää. Ja ehkä siksikin kun aamulla pitää herätä aikaisin. Ville pidettiin pihalla kun teltta on just sopiva kolmelle, muut haisevat tavarat taas yöpyivät suojassa karhulaatikossa.

« Retkeilybyrokratiaa La 22.8 »