Oslo - Malmö

Keskiyöllä havahduin ulkoa kuuluneeseen pamahdukseen ja rätinään, joku ampui kaksi ison ja kalliin näköistä rakettia. Näyttivät olevan sen verran sivussa ja matalalla että joku kaupungista taisi olla syyllinen. Aamulla eilinen hyvä ilma oli mennyttä ja sade oli kastellut täysin etupenkin vuotoa keräävän pyyhkeen. Päädyimme hävittämään vanhan maidon paistamalla lettuja huoltorakennuksen keittiössä. Uusien hienojen keraamisten levyjen teho ei tahtonut riittää kylmässä joten koko paisto-operaatio kesti ja kesti. Lopulta hoksasimme käyttää kantta ja se palautti sihinän pannulle.

Kaupungista poistuminen sujui paljon jouhevammin kuin saapuminen. Ruuhkaa ei ollut vaikka autoja liikkui edelleen paljon. Olin pakkaamassa takkeja kaappiin että näkisin ulos, kun Petri joutui jarruttamaan voimakkaasti viereisellä kaistalla tapahtuneen peräänajon vuoksi. Onneksi tavarat sekä kaapin laita olivat tukevasti kiinni.

Matkaa päivälle oli pitkästi, Oslosta Malmöön. Alkumatkasta oli sumua, välistä vähän sateli, mutta loppupäivän paistoi aurinko. Rajalla oli sillan tietulli, joka hoitui luottokortilla tökkäämällä, ei kysellyt edes koodia. Pysähdyttiin syömään Håbyssä lihapullat Rasta-ravintolassa, Eme tilasi pekonia ja sai lätkän joka piippasi kun annos oli valmis. Yritettiin etsiä autoon sulaketta jotta saataisiin ladattua tietokonetta hupiakusta, mutta useankaan pysähdyksen jälkeen ei sopivaa löytynyt, huoltoasemilla oli enemmän paistopisteitä kuin auton osia. Myöhemmin löydettiin Biltema, todettiin ettei niin pienikokoista ja suuritehoista sulaketta taida ollakkaan. Ostettiin kiertotieksi suoraan kenkiin tuleva tupakansytytin ja voitiin käyttää invertterin omaa sulaketta.

Petri ajoi koko matkan, minä lähinnä nukuin, luin, nukuin ja luin. Näkivät yhteensä kymmenen kuollutta mäyrää ja yhden elävän metsäkauriin pellolla. Maasto alkoi tasoittua jo Norjan puolella tasaiseksi pelloksi ja Ruotsissa tietkin suoristuivat ja pellot laajenivat.

Aamulla suunnitelmana oli leirintäalue, mutta illalla kuitenkin etsiydyimme pienemmälle kylätielle etsimään pysäkkiä. Sopiva levike löytyikin, oikein esitetaululla varustetusta kulttuurimaisemasta. Alhaalla pellolla laidunsi lampaita ja meren yli oli näköyhteys Tanskaan. Keskiyöllä nähtiin vielä isompi ilotulitus kuin edellisenä yönä, isompi kuin Kajaanissa on ollut viime vuosina. Sydämenmuotoisista raketeista päätellen häät.

« Sjoa - Lillehammer - Oslo Malmö - Kööpenhamina - Billund »