Muhos - Sorsele

Yöpuulle asettuminen oli vähemmän varovaista kuin pakettiauton kanssa. Mikään ei ollut vaarassa tippua ulos, eivätkä kyynärpäät olleet lähellekkään niin lähellä päitä. Minulle varattu sohvapöytäsänky taisi olla lapsille mitoitettu, sillä jalat eivät mahtuneet suoraksi vaikka nukkui sekä yli että poikittain. Yön aluksi vielä asentelimme nestekaasuhälyttimen siinä aamukahdelta.

Nopean aamupalan jälkeen jatkoimme kohti Oulua ja Motonettiä vesipumpun perässä. Itse kauppareissulta tarttui mukaan pumpun lisäksi myös sulakkeita sekä halvin puutarhaletku ja tratti. Moottorin tuuletin tarvitsi ohjekirjan mukaan kaksi 25A sulaketta, mutta niiden paikalta löytyi kaksi palanutta 8A:ta. Vesipumpun asennus onnistui ongelmitta kaupan pihalla. Toimintaa yritettiin testata, mutta säiliössä ei ollut tarpeeksi vettä. Ääntä se kyllä piti, toisin kuin edeltäjänsä.

Kotipizzan jälkeen kului ainakin puolituntia löytää vesipiste TB:n toiselta puolelta. Ehdittiin kiertää rekkatankkia ja katsoa lasinpesupistettä pitkään, ennenkuin vaivauduttiin tarpeeksi pitkälle talon ympäri. Tankin täyttymisen jälkeen vesipumppu toimi mainiosti ja pääsimme jatkamaan matkaa kohti Ruotsia, kahdelta iltapäivällä.

Torniossa pysähdyttiin Prismalle tankkaamaan ja huomattiin samalla että vesisäiliö on vuotanut melkein tyhjäksi pohjan tyhjennysreikänsä kautta. Käytiin ostamassa jäätelöt ja putkimiehenteippiä että saatiin tiivistettyä tappi kunnolla ennen kuin täytettiin vesisäiliö tratin ja puutarhaletkun avulla lasinpesupisteen hanasta. Myöhään menneen yön kunniaksi nukuttiin lyhyet päiväunet. Ennen lähtöä käytiin vielä ostamassa hampurilaistarvikkeet illaksi ja tarkistettiin, että säiliö ei ollut vuotanut.

Ruotsin läpiajoteiksi valittiin ensin E10 Luulajaan, sieltä Älvsbyn kautta 94:ää pitkin Arvidsjauriin ja E45:ttä pitkin Sorselen kautta kohti Östersundia.

Illalla pysähdyttiin kymmenen aikoihin bussipysäkin kokoiselle P-paikalle tekemään ruokaa. Ohiajavat rekat heiluttivat autoa siihen malliin että yöpaikkaa pitäisi vielä etsiä edestäpäin. Auton vessassa käsienpesun yritys johti jälleen yhden vesiongelman löytämiseen, auto alkoi laskemaan alleen ja vauhdilla. Syyksi paljastui meille uusi ominaisuus, boilerin tyhjennysventtiili, joka oli jätetty auki edellisen käytön jälkeen ja aloitti pääastian tyhjennyksen lapolla. Ilmeisesti tätä kautta astia tyhjensi itsensä aiemminkin päivällä. Muiden ongelmien selvittelyn yhteydessä keittiön vesihanalle tapahtui jotain ja sen pumpun ohjauskytkimet jäivät pysyvästi päälle.

Ajettiin vielä muutama kilometri ja löydettiin vanha tien mutka yöpaikaksi, parikymmentä kilometriä ennen Sorselea.

« Kajaani - Muhos Sorsele - Hell »