Kajaani - Muhos

Olemme tavallaan käyneet helatorstaisin kiipeilyreissulla Lofooteilla. Tämä Petrin Rovaniemeltä mukaansa saama perinne on tarttunut Emen jälkeen minuun ja sitten suureen osaan Kajaanin pienestä kiipeilyseurasta. Tänä vuonna perinteeseen tuli pari muutosta, toinen helatorstain liian aikaisen ajankohdan tähden ja toinen uusien kallioiden houkuttelemana. Niinpä matkan ajankohta muuttui kesäkuun ensimmäiselle viikolle ja kohde noin puolikkaan Norjan verran etelämmäs Trondheimin seuduille.

Edeltävinä kuukausina osallistujalista sekä retken ajankohta elivät viikoittain, kuten tavallista. Viikko ennen lähtöä, kun ryhmän kooksi oli hiljalleen vakiintunut seitsemän, päätti toiseksi ainoa autovaihtoehto hajota. Niinpä matkalle lähtijät karsiutuivat lopulta kolmeen.

Menneinä vuosina ajopelien koko on hiljalleen kasvanut tavallisesta henkilöautosta pakettiautoon. Pakettiautosta seuraava luonnollinen vaihe olisi ollut isompi pakettiauto, mutta Emen vanhempien ostettua matkailuauton hyppäsimme pari vaihetta yli suoraan isompaan ja hitaampaan. Lähtöä edeltänyt viikko sisälsi paljon sähköongelmien ihmettelyä ja yleistä korjailua sekä huoltamokäynnin ja katsastuksen. Polkupyörätelineen asennuksen jälkeen alkoi auto vaikuttamaan valmiilta, mutta vielä lähtösunnuntaina löytyi läpimärkä lattia apukuskin alta sekä toimimaton vesipumppu.

Vesikanisterien täyttämisen jälkeen lähdimme kuitenkin matkaan puolituntia ennen puoltayötä, kohteena Oulu ja uusi uppopumppu Motonetistä. Yöpaikaksi löytyi P-paikan vanha laajennos joka vei suoraan Oulujoen rantaan pois valtatien melusta.

Muhos - Sorsele »