Sorsele - Hell

Aamupuuron jälkeisen pienen tutkimuksen jälkeen molempien hanojen kytkimien puuttuvat palaset löytyivät. Pieni viisimillinen lehtijousi joka piti virittää jotenkin takaisin paikoilleen kahden lehdykän päätytappeihin. Pinsettejä ei ollut kenelläkään mukana, pienimmät pihditkin sopivat enemmän naulojen katkomiseen kuin pienelektroniikan korjaukseen. Vaihtoehtojen punnitsemisen jälkeen Valittujen Palojen ensiapulaatikon halpissakset olivat juuri sopivan joustavat uuteen tarkoitukseensa. Kytkimet alkoivat jälleen toimimaan, mutta vettä hana ei pidä vieläkään, vessan hanaa käyttäessä myös keittiö alkaa laskemaan. Radion toimimattomuutta selvitellessään Petri tutki sulakkeita ja moni paljastui huomattavan paljon isommiksi kuin ohjekirjan mukaan pitäisi olla. Vaihdettiin oikeiksi ja seurataan tilannetta. Takaisin tielle kurvatessa sivuovi vielä vilkutti yöpaikallemme hyvästit.

Matkalla nähtiin useitakin pieniä poronvasoja ja yksi hirviemä kahden vasan kanssa, tien yli kirmasi myös yksinäinen metsäkauris. Asuntoautoilijoitakin oli reilusti, niiden vasat olivat piilossa.

Päiväruoaksi paistettiin trangialla ja melkein-wok-pannulla pekonia pihalla ettei rasvata autoa. Tuuli niin pahasti että piti hakea autosta muovilaatikko suojaksi.

Östersundissa käytiin tankilla keskustassa ja Maxi Icassa leivonnaisia hakemassa. Mietittiin ruokapaikkan etsimistä, mutta päädyttiin jatkamaan vaikean parkkeerauksen takia ja etsiä joku pienempi paikka kauempaa.

Pysähdyttiin ruoan toivossa huoltoasemalle, jossa näytti olevan kaikenlaisia kauppoja. Kaupat osoittautuivat vaatekaupoiksi ja ainoa ruokapaikalta kuulostava oli Ala Carte, josta ei saanut selvää menemättä sisään. Läheinen infotaulu onneksi opasti, että vieressä on pieni kaupunki ja pizzeria. Paikan nimi oli Krokom ja sieltä löytyi yhdistetty thairavintola-pizzeria. Tietenkin pelasimme varman päälle valitsemalla pitsat ja veden. Lopuksi omistaja ehdotti että ensikerralla babypizza kun noin paljon otitte mukaan.

Ajoreittimme mutkitteli koko päivän junaradan tuntumassa, eikä tasoristeyksiä matkalla ollut säästelty. Ensimmäinen juna nähtiin kuitenkin vasta Åren jälkeen

Ennen rajaa piti pysähtyä haistelemaan palaneen sähköisen asian hajun lähdettä, mutta ei löydetty mitään sisältä tai ulkoa, ei edes konepellin avauksen jälkeen.

Toisella pysähdyksellä löydettiin sopivan suojainen levike yöpymiseen. Tänä iltana sängynpidennysjekkuna oli vuorossa patjojen uudelleen järjesteleminen ja ulottaminen vesikanisterien varassa etupenkkien väliin.

« Muhos - Sorsele Hell - Trondheim »