Ti 8.9 Portland - Seattle

Aamu meni tavaroita jakaessa ja etsiessä. Ajoin Seattlen Fry’s Elektronicsiin, iso elektroniikkaliike jossa oli kaikkea musiikkilevyistä oskiloskooppeihin, ostin ulkoisen kiintolevyn jotta saan kaikki kuvat mukaan alkuperäisinä versioina. Matkalla käytiin KFCssä syömässä sankollinen kanaa sormin.

Ville jatkoi loppumatkan ja minä puukotin uuden leluni auki. Tunnin säätämisen jälkeen alkoi vaikuttaa siltä että levy ei toiminutkaan ihan täysin, pitää jaksaa säätää sen kanssa lisää sitten Suomessa.

Majapaikaksi sattui Red Roof Inn, noin mailin päässä kentältä, tarjoasi shuttlebussinkin aamulla. Hyvästeltiin Ville ja matkan ajo-osuus, loppumatka menisikin kahdestaan julkisilla.

Koska kello oli vasta viisi päätettiin lähteä seikkailemaan keskustaan, tavoitteena katsella ympäriinsä ja ehkä käydä jopa elokuvissa. Bussikin pysähtyy juuri sopivasti aivan hotellin nurkalla. Ensin jäätiin pois vähän kaukana, kuitenkin kartalla. Sitten otettiin toinen bussi kun samalla kahden dollarin lipulla pääsi. Noh, muutaman pysäkin jälkeen päästiin kartalle ja alettiin hahmottamaan ettei ollakaan enää menossa keskustaan. Yritettiin etsiä stop nappia muttei löydetty, joten ajettiin viimeisen pysäkin ohi ennen moottoritietä. Siitä se bussi sitten meni pysähdyksettä Everest nimiseen paikkaan 20 min pohjoiseen… Paluubussi onneksi tuli nopeasti. Oltiin ajeltu vähän liian kauas, joten jouduttiin maksamaan dollari lisää.

Kaupungissa käveltiin Space Needlelle, olisi maksanut $16 hengeltä ylös meno joten jätettiin väliin. Käveltiin rantaa pitkin kohti bussilinjaa etsien auki olevaa kahvilaa, valtaosa oli jo kiinni vaikka oli vasta vähän yli kahdeksan. Lopulta ostettiin valmisleivät melkoisen hämyisestä pikkukaupasta.

Paluumatka oli hieman haastavampi kuin oletettiin. Pimeällä paikkoja oli vaikeampi erottaa toisistaan ja niiden järjestyskin oli jo hämärtynyt mielessä. Lopulta kun oikea valomainos näkyi ja vedettiin pysähtymisnarusta, bussi vain jatkoi ja jatkoi suoraan lentokentälle asti. Mietittiin että jäädäkkö vai ei, jäätiin lopulta bussiin kun kentältä kävellen poistuminen vaikutti varsin vaikealta, ja saattaisihan se bussi ajaa melko läheltä hotellia pois kentältä tai kääntyä ja ajaa suoraan sinne. Ja eihän se päätepysäkki nyt niin kaukana voi olla.

Ei ajanut läheltä. Ei kääntynyt takaisin. Kyllä se päätepysäkki vaan oli kaukana, puolen tunnin päässä. Siellä meidät hätisteltiin ulos ja kerrottiin että viimeistään puolen tunnin päästä lähtee takaisin. No onneksi uusi tulikin heti eikä kuskia kiinnostanut että lippu oli jo vanhentunut. ‘Pian’ taas nähtiinkin hotellin kyltti ja vedettiin narusta… Ja taas bussi kääntyy kentälle. Tällä kertaa ulos tullessaan se kuitenkin ajoi hotellin pysäkin kautta ja päästiin ulos. Ja kello tietenkin oli jo ties kuinka paljon.

« La 5.9 Kolmas vaelluspäivä